

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
23-04-2017
Wie wil weten of hij een bepaalde aandoening heeft, is tegenwoordig niet meer afhankelijk van de huisarts, maar kan het heft in eigen hand nemen. Zo zijn op internet en bij de drogist tal van medische zelftests te vinden, of kan bloed opgestuurd worden naar een commercieel laboratorium. Bij vermoedens van de ziekte van Lyme bijvoorbeeld. Maar hoe betrouwbaar zijn deze doe-het-zelf-tests? In De Monitor wordt onderzoek gedaan naar de voorwaarden waaraan deze testen moeten voldoen, en of producenten zomaar betrouwbaarheidsclaims mogen doen puur op basis van eigen onderzoek. En wat moet je doen als je een vermoeden hebt van een ziekte en je kan alleen maar terugvallen op dit soort testen?
Wereldwijd wordt geëxperimenteerd met 'vertical farming', 'rooftop gardening' en zelfs landbouw op zee. Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven. Nederland is, na de Verenigde Staten, de tweede landbouwexporteur ter wereld. Van overal komen boeren, tuinders, onderzoekers en burgemeesters naar ons land om zich te informeren. Maar komt onze positie als exportland onder druk te staan als steeds meer bedrijven van over de hele wereld met onze kennis zelf hun groente en sla verticaal en lokaal gaan verbouwen?
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - allesbehalve een doorsnee schoonheid - was een van de eerste vrouwen in Amerika die haar carrière in de show business helemaal zélf vorm wist te geven. En passant groeide ze ook uit tot rolmodel voor vrouwen en homoseksuelen.
Met rond 18.45 uur NOS Jeugdjournaal. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week én een vooruitblik op de agenda van de komende week, speciaal voor de jonge kijker.
Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar wordt iedere strohalm aangegrepen om te mogen blijven, maar tevergeefs: Roos gaat met haar ouders op transport naar Auschwitz. Lisa Wade bezoekt het grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar de meeste Joden meteen na aankomst naar de gaskamers werden afgevoerd.
Met live wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.
In Alles over Wonen wordt de kijker meegenomen binnen het huis, buiten het huis en om het huis. De kijker wordt geïnformeerd en geadviseerd bij verkoop, verhuur of financiering.
Verschillende dierenartsen en hun bijzondere patiënten staan centraal. De dierenarts speelt een belangrijke rol voor dieren en hun soms bezorgde verzorgers. De beesten worden vaak als volwaardig gezinslid gezien waar de beste zorg voor nodig is. Niet alleen voor noodzakelijke operaties, maar ook voor simpele kwaaltjes of belangrijke inentingen.
Zelden komen in het geloofsgesprek aalmoezeniers aan het woord. Van Eijk, hoofdaalmoezenier van justitie over zijn werk als justitiepastor in het huis van detentie in Vught, over de betekenis van aalmoezeniers in gevangenissen en op andere plekken, over zijn eigen weg in het geloof, over zijn roeping tot diaken en over zijn aanstaande wijding. Wat beweegt hem om diaken te worden en wat heeft zijn werk in de gevangenis daaraan bijgedragen? Een diakonaal geloofsgesprek over de roeping die ook kan plaatsvinden wanneer je al wat ouder bent.
Nura Ahmed Askar is aan het werk op het land. Ze bouwt bassins die regenwater moeten opvangen voor als het eindelijk zal gaan regenen. Dit werk doet ze dankzij hulporganisatie ZOA die haar er ook voor betaalt. Vanwege de extreme droogte sterft vee en mislukken oogsten. Wie geen geld heeft, heeft geen eten. Met het geld dat Nura verdient, kan ze eten bestellen bij de leverancier die één keer per week in haar dorp eten komt brengen uit de stad. Deze moderne vorm van ontwikkelingshulp zorgt ervoor dat de lokale economie blijft draaien. Bovendien leiden de waterbassins die ze aanlegt tot meer vruchtbare grond als de regen eindelijk komt. En Nura? Die heeft haar eigen geld verdient en kan haar gezin te eten geven.
Hoe is het mogelijk dat Jezus wereldwijd nog steeds miljarden volgelingen heeft? Zelfs 2000 jaar na Zijn dood volgen veel mensen Jezus.
Sharon heeft een heftige tijd achter de rug. Op school ging het niet goed en haar vader pleegde zelfmoord. Zij was boos en druk in die tijd, haar moeder en zus waren geduldig. Ze hebben haar enorm gesteund. Nu gaat alles weer wat beter en wil ze met een taart deze periode afsluiten. Haar moeder is Sloveense en dus maakt Sharon met Abel een originele Sloveense yoghurttaart.
Annette Bakker staat bij het graf van haar beide ouders. Als haar vader overlijdt, stort haar sterke moeder helemaal in. Kan ze haar leven weer oppakken? Marianne, de vrouw van Nico van Leeuwen, besluit op haar 44e het roer om te gooien en een opleiding in de verzorging te gaan volgen. Het werken in een verpleeghuis wordt haar passie. Als ze ernstig ziek wordt en thuis wil sterven, blijkt Nico over onvermoede kwaliteiten te beschikken.
